OCS #17: Verzorger Lok slikt even bij gedachte aan slotseizoen

VOETBAL - "Het is wel mijn slotseizoen, maar ik moet er nog niet aan denken. We willen ons eerst handhaven in de tweede klasse." Verzorger van het Onze Club Sterrenteam Elim Freddy Lok gaat stoppen bij de rood-witten, maar heeft nog moeite met de gedachte.

"Het wordt warm hier", lacht Lok een beetje vanuit zijn behandelkamer. De verzorger van Elim moet even wennen aan de camera en aandacht. Normaal gesproken houdt Lok zich op de achtergrond.

Hart

Door een jubileum staat Lok op de voorgrond. "Ik ben vandaag 12,5 jaar bij de club", legt hij uit. "Het bevalt supergoed."

"In het begin kwam hij puur als verzorger. Maar inmiddels zoekt Freddy ook de gezelligheid op", vertelt Berthil Koops. De bovenbenen van de vleugelverdediger, én bestuurslid, van Elim worden door Lok onder handen genomen. "Mijn hart ligt hier nu", voegt Lok toe. Koops: "Je bent inmiddels onderdeel van de club."

Hoogtepunten

"Ik ben drie keer kampioen geworden. Heb periodetitels gevierd en natuurlijk Protos Weering gehaald. Ja, dat zijn wel hoogtepunten. Ja", valt Lok stil. Aan het einde van het seizoen draagt hij het stokje over aan Tamara Hiddes.

Koops, wiens bovenbenen door de vele shots en vragen inmiddels meer dan soepel zijn ("Kan de camera niet vaker langskomen?"), is lovend over Lok: "Hij valt goed in de groep. Is altijd in voor een geintje." Lok tot slot: "Ik probeer iedereen wedstrijd fit te krijgen. De waardering is groot."

Deel dit artikel: