Rechtbank wijst wrakingsverzoek Henk Kuipers af: rechtszaak gaat door

Henk Kuipers moet zich vandaag gewoon verantwoorden voor de rechter. De wrakingskamer van de Rechtbank Noord-Nederland heeft het wrakingsverzoek van zijn advocaat Roy van der Wal afgewezen.
Kuipers (55) wraakte de rechtbank in Groningen, omdat hij zich niet in staat voelt om vandaag terecht te staan. De rechter is het daar niet mee eens.
Volgens advocaat Van der Wal gebruikt de oud-captain van motorclub No Surrender te zware medicijnen vanwege een buikhernia. Die zouden zijn concentratie beïnvloeden. "Hij is niet goed bij de les. En dat kan de rechtbank niet bepalen. Hiervoor is expertise nodig." De rechtbank geeft, volgens Van der Wal, voorrang aan de afhandeling van de zaak. Hierdoor komt een zorgvuldige procesvoering in het gedrang. "Hier wordt de schijn gewekt van vooringenomenheid."
Aan een wrakingsverzoek moet altijd gehoor worden gegeven. Dit betekent dat een proces-verbaal van de wraking wordt opgemaakt. Drie andere rechters vormen vervolgens de wrakingskamer. Als onafhankelijke partij oordeelden zij over de wraking.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.