SP stelt kamervragen over Camping Anloo

Elektriciteit bewoners  camping Anloo wordt afgesloten (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Willems)
Elektriciteit bewoners camping Anloo wordt afgesloten
De SP-fractie in de Tweede Kamer stelt vragen over het afsluiten van de stroom op Camping Anloo. Kamerlid Sandra Beckerman wil weten wat de rol van de gemeente Aa en Hunze is in dit dossier. Beckerman wil verder weten hoeveel mensen er precies wonen op het vakantiepark en hoe lang de wachtlijsten zijn voor een sociale huurwoning in de gemeente Aa en Hunze.
Vorige week werd de stroom op Camping Anloo afgesloten door netbeheerder Enexis omdat het elektriciteitsnetwerk onveilig is. Op de vorige maand failliet verklaarde camping wonen tientallen mensen permanent, terwijl dit eigenlijk niet mag. De mensen wonen vaak al jaren op de camping en de bewoning werd eerder door de gemeente gedoogd.
Gisteren kondigde burgemeester Anno Wietze Hiemstra aan dat op 24 februari ook de water- en rioolvoorziening en het ophalen van afval stopt op de camping. In de failliete boedel zit geen geld om deze voorzieningen nog in de lucht te houden. De gemeente staat garant tot 24 februari. "Mensen hebben zo de tijd om een andere plek te vinden", zegt burgemeester Anno Wietze Hiemstra.
Een elektriciteitskast op Camping Anloo (Rechten: RTV Drenthe)
Een elektriciteitskast op Camping Anloo

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.