Schaapskudde Exloo kan nu 'echt verder' met opnieuw een andere herder

De schaapskudde van Exloo (Rechten: RTV Drenthe/Erwin Kikkers)
De schaapskudde van Exloo
De schaapskudde van Exloo is opnieuw gekoppeld aan een andere herder. Na het vertrek van herder Arend Huisman, die na een maand alweer vertrok, gaat nu Mark Schrale het proberen.
Kees van Wijngaarden van de Stichting Schaapskudde Exloo is blij met de nieuwe herder. "Het was de afgelopen tijd wat behelpen. We hadden een tijdelijke verzorger voor de kudde. Nu kunnen we weer echt verder."
Al tijden is het hommeles bij de schaapskudde van Exloo. Mark Schrale (50) uit het Friese Veenwouden is de zoveelste herder op rij. Desgevraagd wil hij het niet meer over het verleden hebben. "Ik wil me focussen op de schapen en ik wil het op mijn manier gaan doen."
Eén van de punten waar het de afgelopen tijd veel om te doen is geweest is het lopen met de schaapskudde door het dorp. De kudde gaat dagelijks vanuit de schaapskooi midden in Exloo naar de hei buiten het dorp. Die tocht maakt Schrale, die sinds 1 februari is begonnen, wel weer.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.