Bewoner Camping Anloo: 'Ik verwacht geen wonderen, alleen een beetje menselijkheid'

Boze campingbewoners vorige week (Rechten: RTV Drenthe / Margriet Benak)
Boze campingbewoners vorige week
Bewoners van camping Anloo willen meer tijd om een andere woonplek te vinden. Gisteravond kwamen zo'n dertig bewoners van de camping bijeen om over de problemen te praten.
Tijdens de bijeenkomst uitten veel mensen hun ongenoegen over de hele gang van zaken. Door het faillissement vrezen ze voor de toekomst. Bewoners hebben veel geïnvesteerd in hun woonplek en zijn bang om alles te verliezen.

'Angst en onrust'

"Er is veel angst en onrust onder de bewoners", zegt belangenbehartiger Ko Vester. "Sommige mensen zijn er psychisch slecht aan toe. Het afsluiten van stroom en wat daar allemaal bij komt kijken hakt er echt in", aldus Vester.
Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze kondigde dinsdag aan dat de camping, naast van stroom, ook afgesloten wordt van het water en de riolering. De gemeente betaalt nog tot 24 februari om de voorzieningen in stand te houden.

Om tafel met burgemeester

Bewoners willen op korte termijn om tafel met de burgemeester. Ze willen uitstel tot 1 april. "We willen graag meer tijd om een andere woonplek te vinden. Ik verwacht geen wonderen, alleen een beetje menselijkheid", zegt bewoner Bert Venema.
De bewoners overwegen om zich te verenigen om juridisch een stem te hebben in de afhandeling van het faillissement. Komende maandag wordt daar meer over duidelijk.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.