liveblog | 5 juli 2023

Lees terug: zo raasde storm Poly over Drenthe

- KNMI heeft rond 16.45 uur code geel ingetrokken voor Drenthe

- NS zegt dat er voorlopig nog geen treinen in Noord-Nederland rijden

- Op verschillende plekken zijn huizen en auto's beschadigd door vallende bomen

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2023, 17:45 uur
17:45

Liveblog is gesloten

Het liveblog over storm Poly is afgesloten, nu het KNMI alle waarschuwingen weer heeft ingetrokken.
17:29

NS: voorlopig geen treinverkeer in Noord-Nederland

De NS meldt dat er voorlopig geen treinen rijden in Noord-Nederland door de gevolgen van storm Poly. De schade moet eerst hersteld worden. De NS verwacht vanavond een deel van het stilgevallen treinverkeer in Noord-Holland en Utrecht wel weer op te kunnen starten.
17:20

'Reken niet op vervoer met de trein'

Verslaggever Esmée Söllner staat op station Assen. Veel mensen zijn er niet, omdat de treinen niet rijden. Degene die er zijn pakken de bus. "Reken niet op vervoer met de trein", hoort Söllner op het station. Door de zware wind is er veel schade aan het spoor en de bovenleidingen. Het is nog niet duidelijk wanneer er weer treinen gaan rijden.
16:51

VRD spreekt van 'extreem' drukke dag

De Veiligheidsregio Drenthe spreekt van een 'extreem' drukke dag door Poly. In totaal moest de brandweer 35 keer uitrukken, wat bijzonder veel is.
16:46

Code geel opgeheven

KNMI heeft de waarschuwing code geel opgeheven voor Drenthe en Groningen. Daarmee zijn alle waarschuwingen in het hele land ingetrokken.
16:09

Bijna 100 kilometer per uur gemeten in Eelde

Op z'n hoogtepunt zijn er in Eelde windstoten van 97 kilometer per uur gemeten. Over een gemiddelde van tien minuten was er in Drenthe sprake van windkracht 8.
Het is niet de hoogst gemeten windsnelheid. Alleen al in Roodeschool, in Groningen, kwamen windstoten voor van 123 kilometer per uur.