Cel- en werkstraf voor woninginbraken, diefstal en vernieling in Emmen

Inbrekers verschijnen voor de rechter (Rechten: RTV Drenthe / Kim Stellingwerf)
Inbrekers verschijnen voor de rechter
Een 31-jarige man uit Emmen is voor twee woninginbraken in zijn woonplaats, twee diefstallen en een vernieling veroordeeld tot een celstraf van vier maanden. Drie maanden hiervan zijn voorwaardelijk.
De man pleegde samen met een 34-jarige vrouw uit Emmen de inbraken in januari en april 2019. Een woning aan de Boslaan waar de twee inbraken, stond op dat moment leeg. De twee maakten drank buit. In de andere woning aan de Noordbargerstraat werd op het moment van de inbraak moment geklust. Daarom sliepen de bewoners tijdelijk elders. Daar werden kroonluchters, drank en elektrische apparaten gestolen.

DNA achtergelaten

De twee lieten in de woningen DNA achter. Daardoor kon de het duo worden opgespoord. Beide hebben een drank- en drugsprobleem. De vrouw heeft hiervoor hulp ingeschakeld. Zij woont op dit moment onder begeleiding in Assen. Zij had deze keer alleen de twee inbraken op haar kerfstok en kreeg hiervoor een werkstraf van 120 uur opgelegd. Ze moet daarnaast ook een eerder opgelegde werkstraf van 90 uur uitvoeren.
De man kreeg zijn straf ook voor een diefstal van een aanhangwagen en een wasmachine. Daarnaast vernielde hij een schutting. Hij wilde even daar overheen kijken en een mooie woning bewonderen, verklaarde hij over deze actie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.