‘Hartveilige’ gemeente Borger-Odoorn flinke stap dichterbij

Borger-Odoorn wil de eerste 'hartveilige' gemeente van Drenthe worden. Daarvoor zijn 1.250 zogeheten burgerhulpverleners nodig. Dat zijn mensen die kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen. De teller staat nu op 975.
Om het doel te bereiken organiseerde de stichting Hartveilig Borger-Odoorn deze hele week reanimatiecursussen, In totaal 16, waar 130 mensen aan deelnamen. Een mooie opkomst, vindt Margreet Wegman van de stichting. "Het initiatief is ooit vanuit Valthermond ontstaan. Sinds oktober richten we ons op de hele gemeente."

Burgemeester op de knieën

De volledige dekking door burgerhulpverleners komt steeds dichterbij. "Wat ook mooi is: ik heb net de bevestiging gekregen dat de burgemeester en wethouders ook op de knieën gaan, zoals wij dat noemen. Ook zij gaan de cursus doen. Fijn dat zij het goede voorbeeld geven."
Bij de cursus van vandaag in Borger is Daan Hooiveld, net 22 geworden, de jongste deelnemer. Hooiveld is raadslid voor Gemeentebelangen en raakte enthousiast door de verhalen die hij hoorde. "Eigenlijk vind ik het niet bijzonder dat ik meedoe, iedereen zou het moeten doen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl