FC Emmen - FC Twente afgelast vanwege storm Ciara, ook amateurvoetbal eruit

VOETBAL - De wedstrijd FC Emmen - FC Twente gaat morgen niet door. De KNVB heeft het duel, net als de drie andere wedstrijden in de eredivisie, afgelast vanwege de storm die op komst is. Ook alle duels in het amateurvoetbal liggen eruit.

Het KNMI heeft voor zondag vanwege de naderende storm Ciara voor het hele land Code Oranje afgekondigd. De storm neemt volgens verwachting naarmate de dag vordert in kracht toe, oplopend tot windstoten met een kracht van 120 kilometer per uur.

Omdat het onverantwoord is om in die weersomstandigheden te voetballen en spelers en supporters van en naar stadions en sportcomplexen te laten komen, is besloten om de wedstrijden uit het programma te halen.

Eredivisie

In de Eredivisie gaat het om de wedstrijden FC Utrecht-Ajax, AZ-Feyenoord, Sparta Rotterdam-ADO Den Haag en FC Emmen-FC Twente. Mogelijk kan de wedstrijd van FC Emmen komende week al ingehaald worden. "Het is een mogelijkheid om Sparta - ADO en Emmen - Twente midweeks al te spelen, maar we zijn daarbij wel afhankelijk van de politie en de autoriteiten", zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken bij de KNVB

Gezien de volle speeldagenkalender en de Europa League- en TOTO KNVB Bekerverplichtingen van Ajax en AZ en TOTO KNVB Bekerverplichtingen van Feyenoord en FC Utrecht wordt het een flinke puzzel om een zo gunstig mogelijke inhaaldatum te vinden voor alle wedstrijd, maar in de keuze om de wedstrijden van zondag 9 februari af te gelasten staat de veiligheid van spelers en supporters voorop.

Amateurvoetbal

Ook voor het amateurvoetbal wordt komende week bekeken wanneer de afgelaste wedstrijden kunnen worden ingepland.

Onze Club

De uitzending van Onze Club, morgenavond op TV Drenthe, gaat wel gewoon door. Alleen zal deze iets korter zijn dan normaal met twee duels van de zaterdag én een bijdrage over het Onze Club Sterrenteam SC Elim. Verder zijn er beelden van LTC - DZOH en Sweel - Titan.

Deel dit artikel: