LTC pakt koppositie na overwinning op DZOH

VOETBAL - LTC is de nieuwe koploper in de 2e klasse J na de 5-0 overwinning op DZOH. Koploper Gramsbergen verloor thuis van De Griffioen.
LTC en Gramsbergen hebben beide 32 punten, maar het doelsaldo van de Assenaren is beter. DZOH staat nu op acht punten van beide koplopers op de vierde plaats.

Slap begin DZOH

LTC begon scherp aan de wedstrijd, terwijl DZOH niet bij de les was. Binnen 40 seconden, kregen de Assenaren twee goede kansen, door een slap verdedigend DZOH. Daarna was de wedstrijd in evenwicht, met dit verschil dat LTC wel scherp was voor het doel. Wederom slap verdedigen van DZOH, bracht Stefan Kuntz alleen voor doelman Diederik Bangma. De aanvaller bleef koeltjes en bracht na elf minuten voetballen de 1-0 op het scorebord.
Bij de 2-0, tien minuten later, kreeg Marc Heerings te veel ruimte en krulde de bal achter Bangma. De thuisclub kreeg voor rust nog een paar kansen, maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer.

DZOH sterker, LTC scherper

DZOH begon beter aan de tweede helft, dan dat het de eerste eindigde, zonder dat de ploeg van trainer Bert Doldersum grote kansen kreeg. Aan de andere kant was de eerste kans wel direct raak. Imre de Jonge toonde het verschil aan scherpte tussen beide ploegen aan, door de eerste grote kans na rust voor LTC wel binnen te schieten (3-0).
Een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd scoorde Richard Mulder de 4-0 uit een strafschop. Drie minuten voor tijd bracht Mulder, met zijn tweede van de middag de eindstand op 5-0. Domper voor LTC was het uitvallen van verdediger Raphael Tuankotta die, met het naar aanzien zware blessure, met een brandcard van het veld werd gedragen.