ACV moeiteloos langs Buitenpost

Matthijs Hardijk scoort zijn tweede goal van de middag tegen Buitenpost (Rechten: RTV Drenthe)
Matthijs Hardijk scoort zijn tweede goal van de middag tegen Buitenpost
VOETBAL - ACV blijft maar winnen in het nieuwe jaar. De Asser hoofdklasser boekte vanmiddag alweer de vierde zege op rij. In en tegen Buitenpost werd het 4-2 voor de formatie van Fred de Boer. Matthijs Hardijk maakte twee treffers en is nu medetopscorer in de hoofdklasse B.
ACV deed eigenlijk simpelweg wat het doen moest, aangezien de concurrenten in de titelstrijd (Staphorst en Eemdijk) ook wonnen. Staphort met 1-0 bij NSC Nijkerk en Eemdijk versloeg SDC Putten met 3-2. Staphorst heeft nu 41 punten, Eemdijk volgt met 39 en ACV heeft er 37 en dat met nog 12 duels voor de boeg.
De Assenaren startten sterk in Buitenpost en hadden op het moment dat het 0-1 werd (in de 24e minuut door Hardijk) al eigenlijk op 0-3 of 0-4 moeten staan, maar het eenrichtingsverkeer werd niet vertaald in de score. Een blunder van ACV-doelman Morten Otto zorgde na iets meer dan een half uur voor de gelijkmaker. Joran Olijve pakte het cadeautje dankbaar uit: 1-1. Maar ACV antwoordde razendsnel. Twee minuten na de gelijkmaker zorgde Daniël Schans uit een corner voor de 1-2 en op een ideaal moment, op slag van rust, tilde Ezra Schrijver de stand naar 1-3. Ook aan die goal ging een keepersfout vooraf.
Na rust kampte ACV met wat concentratieproblemen. Er kwamen wat kansen voor de thuisclub en dus kreeg Otto de gelegenheid om zijn fout van de eerste helft te herstellen. Uit een fraaie counter zorgde Hardijk, met zijn 13e goal van het seizoen, voor de beslissing al kwam Buitenpost door een vrije bal van Robin Huisman de Jong nog wel terug tot 2-4.
Volgende week gaat ACV op bezoek bij een andere laagvlieger, Purmersteijn.