Kidsboksen geeft kinderen zelfvertrouwen

Kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben. Je komt ze nog wel eens tegen. In Assen leren ze de kinderen via het boksen voor zichzelf op te komen.

De sport is populair, zo merken ze ook bij de Boxing Academy Assen. Het aantal groepen kinderen wordt alleen maar groter. Jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar die op een speelse manier bezig gaan met de sport. "Ze worden er zelfverzekerder en sterker van", volgens trainer Johann Talens. Hij is deze middag bezig met een groep van zo'n tien jongens. Best een drukke groep.

Meer zelfvertrouwen

Met allerlei oefeningen waar ze hun energie kwijt kunnen, zet Talens de kinderen aan het werk. "Niet te lang per oefening. Dan zijn ze de concentratie kwijt." Ouders kijken langs de kant mee wat hun kinderen allemaal doen. Slaan op een bokszak bijvoorbeeld, om de boksvaardigheid te trainen. Of een oefening waarin het aan komt op luisteren naar de trainer en doen wat hij zegt.

Daphne Kleine is er met haar zoon Xander. "Hij krijgt meer zelfvertrouwen. Hij stapt nu veel sneller op iemand af om iets te vragen. Dat zou hij in het verleden nooit doen. Ook nee zeggen kan hij veel beter." Bovendien, zo ziet Daphne, heeft haar zoon meer conditie.

Een stoere sport

Trainer Talens ziet kinderen regelmatig timide binnen komen. "Kinderen zie je binnen een half jaar tot een jaar veranderen. Je ziet dat ze plezier hebben en dat ze vertrouwen in elkaar krijgen." De kinderen zelf vinden het ook leuk, zo zeggen ze. "Vroeger durfde ik niks te zeggen. Nu ga ik staan en zeg dat ze op moeten houden als ze iets doen wat ik niet wil. Dat lukt nu wel", zegt één van de jonge deelnemers.

"Het is een hele stoere sport. het gebeurt allemaal in spelvorm", zo zegt Slomp. "En je ziet dat ze op een sociale manier met een vechtsport bezig zijn." Binnenkort komen er weer nieuwe groepen bij van jongens en meisjes. Tot op heden is de groep jongens nog wel het grootst. Driekwart ongeveer tegenover een kwart meisjes.

Meer over dit onderwerp:
Assen kinderen weerbaarheid boxen bokssport
Deel dit artikel: