Gemeentebelangen De Wolden draagt Rudi Hooch Antink voor als nieuwe wethouder

Rudi Hooch Antink
Melkveehouder Rudi Hooch Antink is in beeld om wethouder te worden in gemeente De Wolden © Gemeentebelangen De Wolden
Gemeentebelangen in gemeente De Wolden draagt Rudi Hooch Antink voor als nieuwe wethouder. Hij moet Egbert van Dijk vervangen die als gedeputeerde aan de slag gaat voor de BoerBurgerBeweging (BBB) in de Drentse Staten.
Hooch Antink is een melkveehouder in Koekange. Zijn beide zonen gaan de werkzaamheden op de boerderij op zich nemen. Op die manier hoopt hij zich straks volledig te kunnen focussen op het wethouderschap in De Wolden. "De koeien komen op een tweede plek", aldus Hooch Antink.

Bruggenbouwer

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar kreeg de melkveehouder veel voorkeurstemmen. Hij kon daardoor de raad in, maar besloot dat destijds niet te doen. Dat vanwege zijn werkzaamheden in het algemeen bestuur van het WDODelta.
Namens Gemeentebelangen Drenthe-Overijssel is hij daar vier jaar actief geweest. De laatste twee jaar als fractievoorzitter. Ook is hij actief als voorzitter van de ondernemersvereniging in Koekange.
Gerrie Hempen, ook wethouder namens Gemeentebelangen, noemt Hooch Antink een bruggenbouwer. "Bij het samenvoegen van de brandweerposten de Wijk en Koekange heeft hij dit laten zien. Nu zet hij zich in voor Duurzaam Boeren Drenthe." Daarmee hoopt hij de verbinding tussen melkveehouders en de provincie tot stand te brengen.

Bal ligt bij de raad

"Met Rudi als nieuwe wethouder naast Gerrie zie ik een mooi duo dat laagdrempelig de contacten tussen inwoners en politiek verder gaan verbeteren", vult Ank van der Ziel, voorzitter van de partij aan. De benoeming is nog niet in kannen en kruiken, de raad moet nog wel akkoord gaan met het voorstel.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.