DOS'46 overklast LDODK

DOS'46 overklast LDODK in korbalderby (Rechten: RTV Drenthe/René Posthuma)
DOS'46 overklast LDODK in korbalderby
KORFBAL - DOS'46 heeft revanche genomen op LDODK na de nederlaag eerder dit seizoen in Friesland. In Nijeveen stond er geen maat op DOS en won de ploeg van Pascal Zegwaard met duidelijke cijfers: 24-18.
Door de overwinning staan DOS'46, LDODK en Fortuna op een gedeelde vierde plaats. In onderling resultaat is DOS wel LDODK de baas. De vierde plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op een plek in de play-offs om de korfbaltitel.

Uitstekend begin

DOS begon uitstekend en agressief aan de wedstrijd en nam al snel een voorsprong. Tien minuten voor het einde van de eerste helft hadden de Drenten zelfs een 14-7 voorsprong.
De fase voor rust was echter de minste fase voor DOS. LDODK kwam wat beter in de wedstrijd en schoot meer raak. Halverwege had DOS'46 nog wel een voorsprong, maar was de ruime marge van zeven punten geslonken tot drie, 15-12.

Lang wachten

De thuisploeg had moeite om na rust de eerste treffer te scoren, maar had geluk dat de Friezen ook de korf niet troffen. Toen na ruim drie minuten de eerste treffer voor DOS viel, ging het weer lopen en liep DOS verder uit. Pas na 11 minuten en 20 seconden maakte LDODK de eerste treffer van de tweede helft.
DOS'46 was ondertussen weer uitgelopen naar zeven punten voorsprong en gaf in de slotfase de ruime voorsprong niet meer uit handen om de wedstrijd met zes punten verschil te winnen.