LTO na val kabinet: 'Onzekerheid voor boeren'

boeren
Boeren in Wijster © RTV Drenthe/Kim Stellingwerf
De val van het kabinet "betekent onzekerheid voor boeren, tuinders, kwekers en telers". Dat zegt de voorzitter van boerenorganisatie LTO Sjaak van der Tak in een reactie. "De toch al moeizame zoektocht naar toekomstperspectief duurt voort."
Van der Tak hoopt dat er snel een nieuw kabinet wordt geformeerd "in het belang van alle boeren en tuinders in Nederland". Volgens hem hebben de Provinciale Statenverkiezingen al laten zien "dat mensen veel waarde hechten aan de Nederlandse landbouw". Toen behaalde de BoerBurgerBeweging een grote overwinning. De LTO-voorzitter verwacht dat nieuwe verkiezingen "dit beeld bevestigen".

'Vier jaar strijd'

Boerenactiegroepen Farmers Defence Force (FDF) en Agractie vinden het goed dat het kabinet gevallen is. "Vier jaar strijd en nu eindelijk: The world is ours!!", laat FDF in een statement weten.
Agractie stelt dat er grote commotie is geweest over het voorgenomen stikstof- en landbouwbeleid, al "sinds het aantreden van dit kabinet". "Dit kabinet is nooit in staat geweest tot gedragen beleid en perspectief voor de agrarische sector te komen", aldus Agractie-voorman Bart Kemp. "Het is nu tijd voor een reset. Een nieuwe start, een realistische toekomst voor boeren, en beleid met draagvlak!"

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.