Geen doorstart voor kledingketen Didi

Didi heeft winkels in Hoogeveen, Assen en Emmen (Rechten: Persbureau Meter)
Didi heeft winkels in Hoogeveen, Assen en Emmen
De failliete kledingwinkelketen Didi, met een vestigingen in Assen, Emmen en Hoogeveen, gaat dicht. Een doorstart is definitief van de baan.
Dat schrijven de curatoren in een interne memo aan de medewerkers, meldt RTV Noord.
De winkels van Didi zullen in de loop van volgende week sluiten. De dag waarop is per filiaal verschillend. Het personeel wordt hierover komende woensdag geïnformeerd.

Hoop op doorstart

Het modeconcern ging begin januari failliet. De 81 winkels bleven daarna open, in de hoop dat een doorstart gemaakt kon worden. Zeker acht partijen toonden belangstelling, maar kennelijk wisten de curatoren met geen van de kandidaten tot overeenstemming te komen.
De curatoren waren maandag aan het eind van de middag niet bereikbaar voor een toelichting.

Concurrentie online

Als reden voor de financiële problemen gaven de curatoren eerder aan dat Didi te lijden had onder 'de grote concurrentie, onder meer van internet'. De winkelketen leed al enkele jaren verlies.

Honderden banen

Met het sluiten van Didi verliezen ruim vijfhonderd mensen hun baan. In totaal gaat het om 350 voltijdsbanen in heel Nederland. De webshop van Didi is al langer uit de lucht.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.