René Karst grijpt naast Edison

René Karst (midden) greep naast een Edison (Rechten: RTV Drenthe/Robbert Oosting)
René Karst (midden) greep naast een Edison
René Karst heeft naast een Edison gegrepen. De zanger uit Hoogeveen moest de prestigieuze prijs vanavond laten aan De Toppers.
Met zijn album Atje voor de sfeer - En andere sfeermakers was Karst genomineerd in de categorie Hollands. Hij had naast De Toppers concurrentie van Frank van Etten.
De Nederlandse popwereld verzamelde zich vanavond in de Gashouder in Amsterdam voor de uitreiking van de Edison Pop 2020. Er werden elf prijzen verdeeld. Ilse DeLange en Duncan Laurence waren dit jaar de belangrijkste winnaars. Zij wonnen de prijzen in respectievelijk de categorieën beste album (Gravel & Dust) en beste single (Arcade).

Nederlandse grammy

Ook Snelle (beste nieuwkomer), Maan (pop), Kensington (rock), Armin van Buuren (dance), Suzan & Freek (Nederlandstalig), S10 (alternative) en Josylvio (hiphop) mochten een Edison ophalen.
De jury bestond naast voorzitter Menno de Boer (Radio 538) uit Daniel Dekker (NPO Radio 2), Wilbert Mutsaers (Spotify), Robert Haagsma (muziekjournalist), Fernando Halman (FunX), Max van Bossé (Paradiso) en Sophie Keyzer (Qmusic). Zij nomineerden in elke categorie drie artiesten en kiezen ook de winnaars.
De Edison is de oudste en een van de meest prestigieuze muziekprijzen van Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. De prijs, ook wel de Nederlandse Grammy genoemd, bestaat uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d'Hont.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.