Zeven jaar cel geëist voor overval en opsluiting in meterkast

Er is zeven jaar cel geëist tegen de drie verdachten van een overval op een destijds 82-jarige vrouw in De Krim, vlak over de grens in Overijssel. De 46-jarige Evert B. uit Hoogeveen, de 44-jarige Lambert B. uit Coevorden en de 20-jarige Anil T. uit Leeuwarden hebben deels bekend.

De vrouw werd in december 2018 door de drie overvallers opgesloten in de meterkast en werd pas vijftien uur later bevrijd. De mannen waren volgens eigen zeggen vooraf niet van plan de vrouw op te sluiten.

De bewoonster liet net de kat naar buiten toen twee van de drie overvallers voor haar stonden. Evert B. drukte een taser in haar gezicht, maar zette vooral zichzelf onder stroom, bleek op de zitting. Het was Anil T. die plots de vrouw opsloot, zeiden de beide Drentse verdachten. De Leeuwarder ontkende dat. Het trio stal een laptop, wat gouden ringen en een zitmaaier. "Een lullige buit", zei de officier.

De vrouw werd de volgende ochtend uit de meterkast bevrijd door vriendinnen van het volksdansen. Was de opsluiting later ontdekt, dan was het slecht met haar afgelopen, zei de officier van justitie.

De drie mannen kwamen pas in beeld nadat de overval in het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd behandeld. Er druppelden anonieme tips binnen en de gestolen zitmaaier was in Coevorden gezien. De verdachten werden door de tipgevers bij naam genoemd. Na onderzoek bleek dat dna-materiaal van Anil T. op de trui van de bewoonster zat.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
112 De Krim Overval
Deel dit artikel: