Nog geen duidelijkheid over toekomst camping Ot en Sien in Roden

Camping Ot en Sien in Roden.
Camping Ot en Sien in Roden. © RTV Drenthe / Mathijs Renkema
Er is nog geen duidelijkheid over de toekomst van camping Ot en Sien in Roden. Vanavond kon wethouder Robert Meijer van de VVD tijdens de raadsvergadering van de gemeente Noordenveld nog geen toezeggingen doen.
Eerder dit jaar ontstond er onrust op de camping in hartje Roden, nu blijkt dat de gemeente Noordenveld zich beraadt over de toekomst van het terrein. Per 1 januari 2025 zou het zomaar eens kunnen dat de camping plaats moet maken voor iets anders.

Recreatieve bestemming

De gemeente Noordenveld is eigenaar van het campingterrein. De voormalige gemeente Roden kreeg het ooit van de familie Kymmell.
Bij de overdracht hiervan zou - volgens bekende verhalen - afgesproken zijn dat de toenmalige gemeente Roden de grond kreeg onder voorwaarde dat het altijd een recreatieve bestemming zou houden. Wethouder Meijer zegt dat daar op het gemeentehuis in Roden niets van bekend is.

Wanneer duidelijk?

Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over de toekomst van de camping. Dat bleek uit vragen van Lijst Groen Noordenveld. "Er zouden mensen van de camping komen inspreken bij een fractievergadering van ons", zei raadslid Tineke Nieboer. "Zij zegden dat af omdat ze van de gemeente te horen hadden gekregen dat de continuïteit was gewaarborgd."
Wethouder Meijer leek daar van op te kijken. "Wij kunnen nog niks bevestigen aan camping Ot en Sien", zegt hij. Wanneer die duidelijkheid er wél komt, weet Meijer nog niet.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.