Weer flikt FC Emmen het in eigen huis: 2-0 tegen FC Twente

VOETBAL - Weer flikte FC Emmen het in eigen huis. FC Twente werd met 2-0 verslagen. Nieuwkomer Kerim Frei en invaller Anco Jansen zorgden voor de treffers.
Door de zege klimt FC Emmen naar de twaalfde plaats in de eredivisie, met 25 punten uit 22 duels. Het gat naar plek 17 (de eerste rechtstreekse degradant, nu ADO Den Haag) bedraagt 8 punten.

Heer en meester

FC Emmen was voor rust heer en meester tegen FC Twente. De mannen van trainer Dick Lukkien voetbalden vrijwel continu op de helft van de Enschedeërs (balbezit 72 procent) en kregen in het eerste half uur al vier prima kansen op de openingsgoal. Michael de Leeuw kopte in de handen van Twente-doelman Joël Drommel, Marko Kolar schoot voorlangs, een vrije bal van Glenn Bijl belandde op de lat en Kerim Frei zag zijn goal worden afgekeurd wegens buitenspel. Maar was dat wel zo?
Vijf minuten voor rust mocht Kerim Frei dan wel juichen. Uit een teruggelegde corner schoot de Turkse flankspeler de bal in de korte hoek: 1-0. Het was voor de ex-international zijn eerste goal in Drentse dienst en dat in zijn tweede optreden.

Tweede helft

FC Emmen speelde een mindere tweede helft, al had de ploeg in het eerste kwartier via De Leeuw en vooral via Sergio Peña.de stand naar 2-0 kunnen tillen. Aan de andere kant kwam Emmen ook niet echt in de problemen, al nam de druk van FC Twente in de slotfase wel toe. Grote kansen leverde het de gasten echter niet op, al gaf invaller Keziah Veendorp nog wel een risicovolle terugspeelbal waar Noa Lang bijna van profiteerde.

Anco Jansen met de bevrijdende 2-0

Er kwamen vijf minuten bij in de Oude Meerdijk en daarin zorgde Anco Jansen voor de bevrijdende tweede goal. Op aangeven van de eveneens sterk ingevallen Jafar Arias schoot hij met links de 2-0 binnen en kon het feest beginnen.