FC Emmen viert feest, Anco Jansen het meest

VOETBAL - De Oude Meerdijk veranderde vanavond weer eens in een kolkende arena na de zevende thuiszege van het seizoen. FC Emmen zette, op eenvoudige wijze, FC Twente met 2-0 opzij.

Toch moest het publiek lang wachten op de bevrijdende treffer. Die viel in blessuretijd en kwam van de voet van niemand minder dan Anco Jansen. Een emotioneel moment dat voelbaar was in het hele stadion. Ook directeur Ronald Lubbers was door het dolle heen en trainer Dick Lukkien had tranen in zijn ogen.

'Hier doe je het allemaal voor'

Bij Jansen zelf kwam de emotie pas later. "Ik was zo bezig met de wedstrijd, dat ik eerst alleen maar dacht aan die bevrijdende goal en de belangrijke punten. Daarna kwam wel het besef. Van al die keren in de gym en de twijfels die ik had vanwege die hardnekkige knieblessure. Maar hier doe je het allemaal voor."

Dick Lukkien: Ik gun hem dit enorm

Lukkien was vooral blij voor zijn pupil. "Ik weet hoe diep hij zat en hoezeer hij twijfelde of alles nog wel weer op zijn plek zou vallen. Dat hij dan negen maanden na zijn laatste echte wedstrijd zo'n belangrijke goal maakt, gun ik hem enorm."

Ook Lukkien kon niet bevroeden dat Jansen, zo snel na de winterstop, deze rol zou kunnen vertolken. "Maar ik heb wel altijd geloof gehouden dat het goed zou komen."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
eredivisie FC Emmen Anco Jansen
Deel dit artikel: