Alleen Ajax, PSV, AZ en Feyenoord doen het thuis beter dan FC Emmen

VOETBAL - Door de zege van gisteravond op FC Twente hoort FC Emmen bij de top-5 van best presterende thuisclubs. De Drentse club moet met haar 23 punten uit 11 duels alleen Ajax, PSV, AZ en Feyenoord boven zich dulden.

Ajax pakte 30 punten in het eigen stadion, PSV 26, AZ 25 en Feyenoord op 24 punten. Ook die clubs deden dat in 11 wedstrijden. Bekijk hier het complete overzicht van de resultaten in thuis- en uitduels van alle eredivisieclubs.

Emmen won zeven keer in de eigen Oude Meerdijk. Dat is even vaak als Feyenoord in De Kuip. De Rotterdammers speelden echter drie keer gelijk, tegenover twee keer door FC Emmen.

De laatste thuisnederlaag van Emmen dateert van 30 augustus 2019, toen PEC Zwolle in Emmen met 3-1 te sterk was. Eerder die maand verloor Emmen de eerste wedstrijd van het seizoen op eigen veld van FC Groningen met 1-0.

Fortuna Sittard

Opvallend is de gelijkenis die Fortuna Sittard vertoont met FC Emmen. De club uit Limburg doet het, net als Emmen, uitstekend op eigen veld met 20 punten uit 11 duels. Maar net als de formatie van Dick Lukkien lukt het de Fortunezen maar niet om buitenshuis te winnen. Tot nu toe pakte Fortuna drie punten op vreemde bodem, na drie gelijke spelen. FC Emmen staat laatste op basis van uitduels, met 2 punten uit 11 duels. De Drenten speelden gelijk bij RKC en in de tweede wedstrijd na de winterstop bij Vitesse.

Lees ook:

Deel dit artikel: