Bezwaarmaker KFC Emmen krijgt nul op rekest: bouw kan doorgaan

Een bezwaar tegen de KFC in Emmen is ongegrond verklaard (Rechten: ANP XTRA / Lex van Lieshout)
Een bezwaar tegen de KFC in Emmen is ongegrond verklaard
Niets staat de bouw van een Kentucky Fried Chicken-vestiging aan de Nijbracht in Emmen nog in de weg. De Raad van State veegde vanochtend de bezwaren van een bewoner aan de Zuidbargerstraat van tafel.
De man stapte naar de hoogste bestuursrechter omdat hij tegen het bestemmingsplan was. Maar zijn beroep werd ongegrond verklaard.
Initiatiefnemer Jaap ten Hoor had niet gewacht op de uitspraak en begon vorig jaar al met de bouw van zijn restaurant. Dat kon nadat een omwonende bij de Raad van State tevergeefs om een zogeheten voorlopige voorziening had gevraagd.

Overlast?

De man vindt dat zijn woongenot wordt aangetast door overlast van koplampen van auto's. Ook verwacht hij last te hebben van het licht van het restaurant. Volgens de Raad van State gaat de overlast meevallen, omdat de man op 165 meter van het restaurant woont. Bovendien ligt er een drukke rondweg tussen zijn huis en de KFC-vestiging. De man zegt daarnaast dat de gemeente geen rekening heeft gehouden met een ondergrondse aardgasleiding in de buurt van de KFC, maar ook dat bezwaar werd afgewezen.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.