Noordelijke onderwijsinstellingen willen samen 120 miljoen euro van het Rijk

De Health Hub in Roden is een voorbeeld van samenwerking in de regio (Rechten: RTV Drenthe/Serge Vinkenvleugel)
De Health Hub in Roden is een voorbeeld van samenwerking in de regio
Noordelijke onderwijsinstellingen bundelen de krachten om 120 miljoen euro los te weken bij het Rijk. Samenwerking staat voorop, om de regionale economie te versterken.
NHL Stenden vormt samen met Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Hanzehogeschool en Van Hall Larenstein de 'Universiteit van het Noorden'. Ze willen samen met het bedrijfsleven en andere organisaties de 'kracht van Noord-Nederland volledig benutten en verder vergroten'.
Daarbij richt de 'Universiteit' zich op een paar speerpunten. Mocht het Rijk 120 miljoen euro overhebben voor het project, wordt er ingezet op de energietransitie met het accent op waterstof en groene chemie, public health en digitalisering.

Health Hub Roden

De Hanzehogeschool werkt al met zogeheten innovatiewerkplaatsen. Daar werken docenten, studenten en bedrijven samen aan concrete problemen. Dit gebeurt onder meer in de Health Hub in Roden, die binnenkort verder uitbreidt. "Daar werken we samen met bedrijven, UMCG, Noorderpoort. En nu nodigen we ook NHL Stenden en Alfa-college uit om werk voor de regio te maken", zegt Henk Pijlman van de Hanzehogeschool tegen RTV Noord.
Ook voor Emmen en Meppel zijn er ideeën voor samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bedrijven op allerlei gebieden. In Den Haag wordt er met flyers gelobbyd, ook is er een speciale website opgericht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.