Hotels Emmen nu al volgeboekt voor Koningsdag

Stadshotel Boerland Emmen
Stadshotel Boerland Emmen © RTV Drenthe / Steven Ophoff
Vijf of zes minuten. Zo lang duurde het voor alle zeventien kamers van stadshotel Boerland waren volgeboekt voor 26 april. "Ik had het aan de ene kant wel verwacht, maar dat alle zeventien kamers zo snel weg waren is wel heel snel, dat klopt", zegt een verraste Aycan Yeter, de uitbater van het hotel. "Ik vind het heel mooi dat de koning en koningin onze mooie stad willen bezoeken, dus we zien ze graag op ons terras voor een kopje koffie."
Vijf of zes minuten is snel, maar het hotel van Henk-Jan Klinkhamer was al eerder uitverkocht. Een dag voor de bekendmaking boekte de NOS elke beschikbare kamer van Fletcher Hotel ByZoo. "We hadden wel een sterk vermoeden dat er iets ten aanzien van Koningsdag hier plaats zou vinden. We waren blij verrast, maar goed, dit hadden we nooit verwacht in Emmen."
Heidi Wulfsen van NOS Evenementen legt uit dat de Evenementen-afdeling vanwege de voorbereidingen van de live-uitzending van Koningsdag vlak voor de bekendmaking een seintje kreeg van de organisatie van Koningsdag. "Zo konden er vanwege facilitaire redenen voorbereidingen getroffen worden."
Uit een rondgang langs websites en boekingspagina's blijkt overigens dat op dit moment nog niet alle hotels in Emmen helemaal zijn volgeboekt.
Op de kaart zetten
De twee hotelondernemers zien in Koningsdag een kans voor Emmen. "Niet alleen voor Koningsdag, maar ook voor daarna", bevestigt Klinkhamer. "Omdat we Emmen heel mooi gaan presenteren, wat hopelijk de Nederlander doet besluiten om ook in de toekomst deze stad te bezoeken." Aycan Yeter valt haar collega bij. "Emmen staat in Nederland niet echt bekend als mooie stad. Dus we zijn heel erg blij dat we de kans krijgen om te laten zien hoe mooi ons Emmen is."
Binnenstadsmanager Laurens Meijer ziet ook al helemaal voor zich hoe Emmen voor de dag gaat komen. "Voor mij zou het beginnen op het Raadhuisplein, daar kan je vast iets bedenken met het water dat daar is. Dan wandelend richting het oude centrum waar activiteiten georganiseerd kunnen worden. En dat je dan langzaam richting al het groen in ons centrum loopt met de smallere straten en de activiteiten die daar kunnen zijn."
"We ervaren het als een kans. Die TV-momenten zijn nogal schaars, dat je zo lang in beeld bent. Dat je dat op deze manier kan laten zien is zeker een kans als Emmen zijnde."
Hotels Emmen nu al volgeboekt voor Koningsdag

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.