Nieuwenweg en Freriks in race voor bijzonder EK-kwalificatieduel

HANDBAL - Anouk Nieuwenweg uit Emmen en Merel Freriks uit Borger behoren tot de 33-koppige voorselectie van Oranje. Eind maart speelt de wereldkampioen een bijzonder EK-kwalificatieduel.

Na afgevallen te zijn voor het WK in Japan heeft Nieuwenweg weer een uitnodiging gekregen van bondscoach Manu Mayonnade. De oud-speelster van E&O is in Franse dienst op schot. In de zomer verkast Nieuwenweg naar bekerhouder Thüringer HC uit Duitsland.

Kumamoto

Ook Freriks maakt kans op 25 en 29 maart tegen Spanje, de finalist van Nederland op het gewonnen WK in Japan, te spelen. In Kumamoto maakte de lijnspeelster van Borussia Dortmund deel uit van de wedstrijdselectie. Op het WK kwam Freriks tot een aantal goals.

Ahoy

Het thuisduel van Nederland tegen Spanje wordt in Ahoy in Rotterdam gespeeld. Voor het eerst gaan de Oranjedames voor 10.000 toeschouwers spelen. De herhaling voor de WK-finale was binnen twee uur uitverkocht.

Voorafgaand aan het tweeluik met Spanje wordt de wedstrijdselectie nog teruggebracht. Ook oud-speelsters van E&O Tess Wester, Lois Abbingh en Sanne Hoekstra zitten bij de voorselectie.

Meer over dit onderwerp:
Oranje Merel Freriks Handbal Anouk NIeuwenweg
Deel dit artikel: