Ermerweg in Emmen ruim vier maanden dicht

De Ermerweg gaat op de schop (Rechten: Google Streetview)
De Ermerweg gaat op de schop
Vanaf volgende week is de Ermerweg afgesloten voor het doorgaande verkeer. De werkzaamheden om de weg autoluw te maken, gaan dan van start. Als alles volgens plan verloopt, zijn die werkzaamheden in juli 2020 klaar.
Over de Ermerweg gaat veel verkeer van en naar het centrum. De gemeente Emmen ziet graag dat het verkeer veiliger via de Rondweg en de Hondsrugweg naar het centrum kan. Daarom wordt de Ermerweg autoluw gemaakt.

Diverse maatregelen

Hiervoor worden verschillende maatregelen genomen. De maximumsnelheid gaat van 50 kilometer per uur naar 30 kilometer per uur. De straat krijgt een meer dorpse uitstraling. De parallelwegen verdwijnen en daar komen fietspaden voor in de plaats. Het asfalt wordt vervangen door klinkers en ook krijgt verkeer van rechts voorrang.
De afsluiting voor het doorgaande verkeer geldt vanaf 17 februari tot medio juli. De woningen en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden wel bereikbaar.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.