E&O kan helft mee met eredivisionist Volendam

HANDBAL - De dames van E&O zijn in de achtste bekerfinale gestrand. Na een goede eerste helft moesten de Emmenaren buigen voor eredivisionist Volendam: 19-28.

In de openingsfase nam E&O brutaal de leiding (6-4). Bij 9-6 was het gaatje zelfs drie treffers. Doelvrouw Amber Foree maakte indruk met meerdere stops.

0-4 run

Na de pauze (11-10) herstelde Volendam, strijdend voor een plaats in de kampioenspoule, de schade heel snel. Na een 0-4 run vroeg coach van E&O Henk Smeenge een time-out aan. In het vervolg bleven de jongedames in het groen-wit fouten maken.

In de omschakeling bracht Volendam het verschil op tien treffers. Met een prachtig schot in de kruising scoorde Daphne Luchies de een na laatste goal van het bekertreffen. De talentvolle tiener vermaakte voornamelijk in de eerste helft het thuispubliek.

Westsite

Door de nederlaag zit het bekertoernooi erop voor E&O. Aanstaande zaterdag speelt de huidige nummer negen van de eerste divisie opnieuw in eigen huis. In competitieverband wordt het Amsterdamse Westsite getroffen.

Meer over dit onderwerp:
Emmen Handbal E&O Beker Henk Smeenge
Deel dit artikel: