Gemeente ontbindt verkoop, maar wil wel appartementen in Eelde

De gemeente Tynaarlo ontbindt het koopcontract met het failliete Vastgoud B.V. uit Groningen voor nieuwbouw in Eelde. Het plan om appartementen in het centrum van Eelde te bouwen wil het college van B en W gewoon doorzetten, maar dan door een andere partij.

Vastgoud B.V. wilde een appartementencomplex met maximaal 34 appartementen en een parkeergarage bouwen in het centrum van Eelde aan de Hoofdweg. Maar de ontwikkelaar ging vorig jaar failliet.

Meer belangstelling

Inmiddels hebben volgens het college van B en W meerdere partijen belangstelling getoond om het plan van het appartementencomplex uit te voeren. Hiermee wordt de ongeveer 1.500 vierkante meter overtollige winkelruimte weggehaald. De plannen van het Groningse vastgoedbedrijf worden dus vooralsnog uitgevoerd. Met een alternatief woningbouwplan zou te veel tijd verloren gaan bij de herontwikkeling van het centrum in Eelde.

Op 22 januari 2019 ging de gemeente Tynaarlo een verkoopovereenkomst aan met het Groningse bedrijf. Eind november vorig jaar werd het bedrijf failliet verklaard, waardoor de gemeente de overeenkomst met Vastgoud B.V. kon ontbinden.

Lees ook:

Deel dit artikel: