Aanpassing dienstregeling buslijnen voor betere aansluitingen

Qbuzz en het OV bureau Groningen Drenthe passen de nieuwe busdienstregeling aan. Hiermee komen er voor een aantal lijnen betere aansluitingen en worden te krappe rijtijden opgelost.

De aanpassingen worden gedaan na klachten van reizigers, constateringen van buschauffeurs en data van Qbuzz. Een maand na de start van de nieuwe dienstregeling op 15 december 2019 regende het klachten op de FaceBook-pagina van RTV Drenthe.

Voor lijn 26 Coevorden - Emmen wijzigen in de ochtendspits de vertrektijden richting Emmen een beetje. Bij lijn 27 Hoogeveen - Emmen wijzigen bij een aantal haltes de vertrektijden met enkele minuten.

Betere aansluiting lijnen 31 Hoogeveen - Ommen en 34 Zuidwolde - Meppel

Lijn 31 van Hoogeveen naar Balkbrug gaat in Zuidwolde weer aansluiten op lijn 34 naar Meppel. Ook worden er enkele ritten toegevoegd tussen Hoogeveen en Zuidwolde. In Balkbrug gaan aan aantal haltes en vertrektijden wijzigen.

De eerste bus van Zuidwolde naar Meppel vertrekt twee minuten later. Zo sluit deze bus weer aan op lijn 31 uit Hoogeveen. Ook blijft de bus in Meppel aansluiten op de Intercity naar Rotterdam. In de spits wijzigen enkele vertrektijden.

Vanaf 15 februari vinden er werkzaamheden plaats in Balkbrug. De huidige haltes Centrum vervallen. Daarvoor in de plaats komen twee tijdelijke haltes Centrum aan de Coevorderweg. Deze liggen vanaf de huidige haltes Centrum gezien ongeveer 250 meter richting Dedemsvaart.

Extra latere rit lijn 33 Hoogeveen - Coevorden

Op werkdagen gaat een extra rit rijden om 18:25 uur van Hoogeveen naar Coevorden, die aansluit op de trein uit Zwolle. De huidige laatste rit vertrekt om 17:05 uur. De vertrektijden van lijn 33 wijzigen enkele minuten. Deze buslijn rijdt niet tijdens vakantieperiodes.

Lijn 74 Veendam - Stadskanaal - Emmen en lijn 75 Stadskanaal - Emmen

De vertrektijden wijzigen iets, doordat de dienstregeling van lijn 171 ook wijzigt. Zo blijven deze twee lijnen op elkaar aansluiten in Veendam. Wil je overstappen? Meld dit aan de chauffeur. Lijn 75 Stadskanaal - Emmen: de vertrektijden op deze lijn wijzigen enkele minuten.

Er zijn ook nog een aantal wijzigen in buslijnen naar de stad Groningen en bij een paar Groninger' stadslijnen. Een volledig overzicht van alle wijzigingen en de dienstregeling kun je vinden op qbuzz.nl/gd.

Deel dit artikel: