Petitie moet theater De Kimme in Zuidlaren van sloophamer redden

Cliënten van GGZ-instelling Lentis zijn een petitie gestart om theater De Kimme, dat zich op het terrein van de instelling bevindt, te redden van de sloophamer.

Het theater kreeg eerder altijd geld van de GGZ-instelling, maar omdat dat geld hard nodig is in de directe cliëntenzorg, stopt die geldstroom. Daarom roepen cliënten de gemeente op om met subsidie voor het theater over de brug te komen.

Honderden handtekeningen

Dat doet de cliëntenwerkgroep, die zich om het theater bekommert, met een petitie genaamd 'Red theater De Kimme in Zuidlaren van de sloophamer!'. De petitie is inmiddels meer dan 400 keer ondertekend.

Theater De Kimme ligt op het Dennenoord-terrein en is gebouwd in de jaren zeventig. Het was bedoeld om de maatschappij naar binnen te halen en staat op de nominatie om eind dit jaar of begin volgend jaar gesloopt te worden.

Steun gemeente

De werkgroep wil de petitie aanbieden aan de wethouder van financiën van Tynaarlo, in de hoop dat de gemeente financieel de helpende hand wil bieden om het theater te behouden. Anders hoopt de de actiegroep nog een externe partij te vinden die De Kimme van de ondergang wil redden.

Meer over dit onderwerp:
Zuidlaren Lentis Theater De Kimme
Deel dit artikel: