Jans voorlopig geen coach FC Cincinnati vanwege onderzoek naar 'N-woord'

Ron Jans uit Tynaarlo staat voorlopig niet langs de lijn als coach van het Amerikaanse FC Cincinnati. Er wordt een onderzoek naar hem gestart, omdat hij in de kleedkamer het 'N-woord' zou hebben gebruikt. Dat meldt RTV Noord.

Gedurende het onderzoek zal Jans een stapje terugdoen, meldt zijn club.

Het 'N-woord' is een racistische term voor 'neger'. Vanuit de spelersbond werd een klacht ingediend bij de voetbalbond. Jans zelf heeft volgens de Cincinnati Enquirer verklaard dat hij meezong met een liedje.

Een speler zou hem vervolgens verteld hebben dat dit echt niet kan in Amerika. Jans' club laat in een verklaring weten verrast te zijn en te gaan uitpluizen wat er precies is gebeurd.

'Slechte droom'

"Van iets onhandigs wordt iets heel groots gemaakt", reageert Jans bij de NOS. "Dit voelt als een slechte droom, ik kan niet genoeg benadrukken hoezeer ik tegen racisme ben." Wat er precies gebeurd is, kan Jans zolang het onderzoek loopt niet zeggen. "Maar ik heb sowieso niemand direct aangesproken op die manier."

Jans eindigde vorig seizoen op de laatste plek met FC Cincinnati. Over een paar weken begint het nieuwe seizoen in Amerika.

Meer over dit onderwerp:
Voetbal Ron Jans FC Cincinnati Nigger
Deel dit artikel: