KZ breekt flow DOS'46

DOS'46 moest afdruipen tegen KZ (Rechten: DOS'46)
DOS'46 moest afdruipen tegen KZ
KORFBAL - De korfballers van DOS'46 hebben vanavond een belangrijke nederlaag geleden bij directe concurrent KZ uit Koog aan de Zaan. De Nijeveners gingen in 18-14 ten onder. De formatie van trainer Pascal Zegwaard was de laatste weken goed op dreef in de Korfbal League, maar ziet een plaats bij de beste vier nu weer verder uit oog raken.
KZ klimt na de zege naar de tweede plaats in de stand, terwijl DOS'46 voorlopig zesde blijft met 16 punten.

Weinig scores

Het duurde enkele minuten voordat de eerste treffer op het bord kwam te staan. DOS'46 schoot als eerste raak, maar er werd geschoten na het verstrijken van de schotklok. Op de andere helft schoot KZ wel raak. Tot aan vijf minuten voor het einde van de eerste helft schoot de thuisploeg zeven keer raak, terwijl DOS bleef steken op drie treffers. Vlak voor rust wist de ploeg van Pascal Zegwaard dit verschil nog wel enigszins terug te brengen. De 8-5 tussenstand liet echter zien dat beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd waren.

Zeven keer mis

Na de rust herpakte DOS'46 zich en halverwege de tweede helft kregen de Nijeveners de kans om gelijk te maken bij 10-10. De kans werd gemist en KZ kon weer twee punten verschil maken. Tot aan de zoemer wist KZ dit verschil te handhaven. DOS kreeg kansen genoeg. Met nog vijf minuten op de klok schoten de aanvallers van de Drentse formatie zeven keer achtereen op de korf, maar geen enkele keer raak.
Uiteindelijk was KZ ook in de finale net een maatje te groot. Waar DOS de korf bleef missen schoot de thuisploeg wel zuiver. Uiteindelijk bleef de zege in 18-14 in Koog aan de Zaan.

Stand

Door de nederlaag blijft DOS'46 zesde in de stand van de Korfbal League met 16 punten uit 14 wedstrijden. Ook LDODK en Fortuna hebben nu 16 punten, maar die teams spelen morgen een onderling duel om de vierde plaats in de stand.