SVBO stelt teleur tegen concurrent WVV

VOETBAL - De koploper van de 1e klasse F, SWZ Sneek, verloor vanmiddag verrassend van GRC Groningen en dus had SVBO stiekem terug kunnen komen in de titelstrijd bij een zege op WVV. Maar dat lukte niet. De gasten wonnen, verdiend, met 1-0.
De enige treffer viel na zo'n 18 minuten. Martijn Delger profiteerde dankbaar van heel ongelukkig uitverdedigen van de thuisclub.

Bekijk nu: Aflevering 26 van Onze Club, met een samenvatting van dit duel

Door de nederlaag blijft SVBO steken op 26 punten, uit nu 15 duels. SWZ blijft koploper met 34 uit 16 en WVV volgt nu met 30 uit 15.
SVBO, dat na de winterstop nog niet had gewonnen, stelde teleur voor eigen publiek. Aanvallend was het zeer pover en ook in het verdedigen waren de mannen van trainer Marc Hegeman, zeker in de eerste helft, niet scherp. Het was aan doelman Lennon Ebeltjes te danken dat WVV het duel niet voor rust al besliste.

Standaardsituaties

De Drentse club hoopte uit standaardsituaties, normaliter een wapen van SVBO, de gelijkmaker te produceren. Dat lukte niet, al was Stefan Kuper daar (voor rust) koppend dichtbij. Na rust schoot Roy Jagt een corner direct op het dak van de goal en verprutste René Wolbers een vrije bal, op zo'n 18 meter van de goal van WVV.