Politie arresteert verdachte van brandstichting Juliana van Stolbergschool

Flinke schade aan de school in Hoogeveen (Rechten: De Vries Media)
Flinke schade aan de school in Hoogeveen
De politie heeft een 21-jarige Hoogevener op het oog als verdachte van brandstichting in de Juliana van Stolbergschool. De basisschool in Hoogeveen vatte op oudejaarsdag vlam, waarbij een deel van het pand beschadigd raakte.
Eén klaslokaal brandde volledig uit en door roet- en waterschade waren ook andere klaslokalen tijdelijk niet bruikbaar. Kort na de brand zei de politie al rekening te houden met brandstichting.
Na de brand is er een uitgebreid buurtonderzoek gestart. Mede door dat onderzoek en diverse getuigenverklaringen kon de politie afgelopen week de 21-jarige verdachte aanhouden.

Uitwijken

Door de brandschade moesten de groepen 5 tot en met 8 uitwijken naar het Roelof van Echten College in Hoogeveen. De groepen 1 tot en met 4 konden lessen blijven volgen in het deel van het gebouw dat intact was gebleven.
Een doneeractie die Corina en Susan Kloosterman voor de school op touw hadden gezet, heeft tweeduizend euro in het laatje gebracht. De directie van de Juliana van Stolbergschool wil dit bedrag besteden aan nieuwe speelattributen. Een deel van het speelgoed was verloren gegaan door de brand.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.