OCS #19: Harm, Henk, Hilbert en de krantenknipsels

VOETBAL - "Even de papieren doorneuzen." In aflevering 19 van de rubriek over het Onze Club Sterrenteam staat de historie aan de hand van rookworstdozen vol met krantenknipsels van Elim centraal.

Broers Harm (78), Henk (75) en Hilbert Prijs (70) zijn op een eenvoudige middag samen gekomen in het huis van de oudste van de drie. Naast koffie en cake is de keukentafel bezaaid met oude krantenknipsels.

"Die hebben we speciaal voor de cameraploeg van zolder gehaald", verklapt Harm. Van de cake eet alleen de verslaggever. Harm, Henk en Hilbert vergrijpen zich aan de mappen met krantenknipsels. "Elim heeft altijd goede voetballers", weet Hilbert zeker. "Mentaliteit speelt een grote rol. Hard, misschien wel."

Doelman

De jongste van de drie heeft als enige de hoofdmacht gehaald. "Als doelman. Maar zo goed was ik niet hoor", geeft Hilbert toe. "Ik mocht erin toen de eerste keeper in dienst zat." Harm en Henk zijn trots op Hilbert.

"Al die oude verhalen zijn heel leuk", gaat Henk verder. De camera draait een uurtje in het huisje in Elim en de vrouw des huizes is druk met het breien van een sjaal. Harm gaat verder: "Een andere ploeg hoef ik niet. Ik ben secretaris geweest van de supportersvereniging. Dat was ook mooi."

Jan-Otto

"Vooral de tijd in de eerste klasse. Een mooie tijd. Daar geniet je nog steeds van", gaat Henk verder, terwijl de vele foto's en krantenkoppen worden getoond. Er was een tijd dat Elim tot de absolute amateurtop behoorde. "Zo'n klein dorpje. Hartstikke mooi", vult Harm zijn jongere broer aan.

Al sinds de jaren zestig volgen de mannen Prijs Elim op de voet. Na het kampioenschap van vorig jaar staat het Onze Club Sterrenteam laatste in de tweede klasse J. "Verliezen hoort er ook bij", blijft Henk, die ook meerdere promoties heeft kunnen vieren, nuchter. "Het kan ook wel. Ik hoop het ook voor Jan-Otto (Benjamins, red.). Het is hem erg gegund. Hij heeft goed werk geleverd", besluit Hilbert over de vertrekkende hoofdtrainer van Elim.

Meer over dit onderwerp:
Voetbal Onze Club Sterrenteam SC Elim
Deel dit artikel: