FC Emmen Podcast #26: Complimenten voor Telgenkamp, Kolar rijp voor wissel

Voor het eerst sinds MVV in april 2018 wist FC Emmen de 'nul' te houden in een uitduel. Tegen directe concurrent Fortuna Sittard werd het 0-0.

Het betekende voor de mannen van trainer Dick Lukkien het derde punt van het seizoen in een uitwedstrijd. Natuurlijk wordt er teruggeblikt op dit duel, waarin Emmen volgens de podcastleden over geluk niet te klagen had. De sliding van Michael Chacon in de eerste helft was toch echt wel een strafschop. Volgens het panel was Dennis Telgenkamp zonder twijfel de man of the match in Sittard. "Hij doet het dit seizoen echt geweldig", aldus Binnendijk, die ook lovend is over het karakter dat de doelman heeft getoond. Heuvelman vindt dat Emmen er qua keeper op vooruit is gegaan ten opzichte van vorig seizoen.

Overigens verwacht het sportgeweten van Noord-Nederland wel een nederlaag komend weekend. "Net als de eerste uitzege komt ook de eerste thuisnederlaag na een goede reeks steeds dichterbij." Heuvelman staat wel alleen in zijn voorspelling. Binnendijk, Van der Linden en presentator Niels Dijkhuizen (bij afwezigheid van de zieke René Posthuma) voorspellen een nieuwe driepunter in eigen huis.

Het panel vindt dat het elftal van FC Emmen wel staat. Als ze dan toch iemand moeten noemen die rijp is voor een wissel dan is dat Marko Kolar. "Hij moet meer brengen", vinden Heuvelman en Binnendijk. "Hij is tenslotte gehaald voor de doelpunten." Volgens de twee routiniers is nieuweling Luca Adzic of Nikolai Laursen een prima alternatief. Van der Linden deelt die mening, maar verwacht niet dat Lukkien gaat wisselen.

Gasten
Dink Binnendijk (directeur/hoofdredacteur RTV Drenthe)
Dick Heuvelman (sportgeweten)
Antoine van der Linden (oud-voetballer FC Emmen)

Presentatie
Niels Dijkhuizen

FC Emmen Podcast #26

Abonneer je op deze podcast

De FC Emmen Podcast is te vinden op je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps. Daar kun je je ook abonneren zodat je geen aflevering hoeft te missen.

| iTunes / Apple Podcasts | Google Podcasts | Stitcher | Spotify | TuneIn |

RTV Drenthe Podcasts

FC Emmen Podcast: Iedere maandag nemen verslaggevers René Posthuma en Niels Dijkhuizen met hun gasten het afgelopen weekend van FC Emmen door. Daarnaast is er ook plaats voor andere sport uit onze provincie.

Binnen de Muren: Hoe is het leven in de gevangenis? Marjolein Knol dook gevangenis Esserheem in en sprak met gedetineerden en bewaarders.

Cassata: Zaterdags praat Margriet Benak met haar gasten over de politiek en actuele onderwerpen die spelen in Drenthe.

Drenthe Doc: In Drenthe Doc geven de mooiste radiodocumentaires en hoorspelen van Radio Drenthe opnieuw een podium.

Drenthe Toen: Iedere zondag hoor je verhalen uit de Drentse geschiedenis bij Drenthe Toen. Historicus en presentatrice Sophie Timmer presenteert.

Oerend HarTT: In deze vierdelige serie worden sterke verhalen over de TT in Assen verteld. De verhalen komen van de baan, maar ook van de campings en uit de stad.

Deel dit artikel: