Britt Weerman uit Assen wint NK hoogspringen

ATLETIEK - Britt Weerman uit Assen is afgelopen weekend Nederlands kampioen geworden op het indoor hoogspringen voor meiden onder de 18 jaar. Op de zestig meter horden behaalde de 16-jarige atlete een zilveren medaille.

"Nederlands kampioen worden was mijn doel dit jaar. Ik ben wel vaker tweede of derde geworden op een NK, maar nog nooit eerste. Ik ben super blij dat het gelukt is", vertelt Weerman.

Trainen, trainen en nog eens trainen

Nederlands kampioen word je niet zomaar. "Je moet heel veel trainen", legt Weerman uit. "Ik doe dat vijf keer in de week. Daarnaast moet je veel motivatie hebben om echt beter te worden."

In Apeldoorn, bij sportcomplex Omnisport, sprong Weerman 1,80 meter hoog. De zestig meter horden legde ze af in 8,60 seconden.

Olympische Spelen

Haar persoonlijk record bij het hoogspringen bleek ook genoeg te zijn om mee te mogen doen aan de Europese kampioenschappen onder de 18 jaar in Italië.

En daarna? Meedoen aan de Olympische Spelen? "Dat is zeker een droom, maar ik vind het lastig om daar nu aan te denken. Ik ben nu met mijn doelen voor de komende vier jaar bezig. Daarna zie ik wel hoever ik kom", aldus Weerman.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Assen Atletiek NK Britt Weerman
Deel dit artikel: