FDF roept boeren op niet met tractor over de snelweg te rijden

Farmers Defence Force (FDF) roept boeren op woensdag niet over de snelweg met een tractor naar Den Haag te komen. De politie heeft volgens een woordvoerster besloten dat boeren over B-wegen moeten rijden en daar wil de boerenactiegroep zich aan houden.

De deelnemers aan het protest op de Koekamp worden volgens de woordvoerster door de politie naar Den Haag begeleid. Die zal mogelijk op bepaalde plekken rotondes en kruispunten afzetten. Volgens de zegsvrouw betekent dit dat de verkeershinder daardoor nog wel eens groter kan zijn dan wanneer de boeren over de snelweg komen.

Niet op Malieveld

Ook heeft FDF nadrukkelijk zijn aanhang opgeroepen niet het Malieveld op te gaan. Volgens de woordvoerster is er ruimte genoeg op de naastgelegen Koekamp. Ook kunnen boeren hun tractoren parkeren op drie wegen in de buurt van het Malieveld.

Opnieuw in actie

Aanstaande woensdag gaan boeren opnieuw actievoeren in Den Haag. De boeren zijn het niet eens met het kabinetsbeleid inzake de stikstofuitstoot en PFAS-normen. Ook willen ze bij de supermarktbranche een beter verdienmodel afdwingen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
boerenprotest actie FDF Malieveld
Deel dit artikel: