Sporthal 't Erf in Meppel wordt voorzien van vloerverwarming

vloerverwarming Erf
Sporthal 't Erf krijgt vloerverwarming © RTV Drenthe / Stefan Klomp
Sporthal 't Erf in Meppel krijgt een nieuwe vloer. Terwijl er in de zomermaanden geen gebruik wordt gemaakt van de hal, wordt er gewerkt aan een nieuwe ondergrond.
Zo wordt de hal voorzien van vloerverwarming. De bedoeling is dat de werkzaamheden klaar zijn op vrijdag 8 september.

Meest gebruikte sporthal

De sporthal in de wijk Oosterboer wordt veel gebruikt. De sportzaal is op te knippen in twee zaaldelen. Gemiddeld per zaaldeel wordt er 2.361 uur gesport. Dat is, per deel, het meeste van alle sporthallen in Meppel. Dat komt vooral door het gebruik van stichting VanBoeijen, die mensen met een vaak ernstige verstandelijke beperking ondersteunt en begeleidt.
Daarnaast maken de scholen in de wijk gebruik van de zaal voor sporturen en zijn er diverse beweeggroepen, bijvoorbeeld voor ouderen. Qua sportverenigingen maakt badmintonvereniging De Meppeler Meppers veelvuldig gebruik van deze sportzaal voor trainingen en wedstrijden.
In totaal is de sporthal gemiddeld per jaar 4.722 uur bezet, waarvan stichting VanBoeijen er 2.210 voor haar rekening neemt en het onderwijs 1.169 uur.
De gemeente is eigenaar van de sportzaal. VanBoeijen is eigenaar van een zwembad, dat zich ook in de sporthal bevindt.

Twee ton

De gemeente heeft dit jaar 209.000 euro vrijgemaakt voor veranderingen aan sporthal 't Erf. Zo'n 37.000 euro wordt verwacht van derden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.