Sportaanbod van sportclubs Hoogeveen moet breder

VV Hoogeveen is één van de Hoogeveense clubs (Rechten: vv Hoogeveen)
VV Hoogeveen is één van de Hoogeveense clubs
Hoogeveen wil sportverenigingen vragen een meer divers en uitdagend sportaanbod te realiseren. Dat zou met name jonge kinderen moeten stimuleren meer te bewegen. De vraag aan sportverenigingen is één van de ambities die zijn omschreven in het Hoogeveens Sportakkoord.
Sportverenigingen in de gemeente Hoogeveen zijn net als scholen, organisatoren van evenementen en onder andere het bedrijfsleven betrokken bij de opstelling van het Sportakkoord. Een leven lang bewegen is de rode draad van het akkoord. Want Hoogeveen mag dan in 2015 nog zijn uitgeroepen tot Sportgemeente van Nederland, Hoogeveen scoort ook hoog als het gaat om het aantal inwoners met overgewicht.

Ook gymleraren nodig

Bovenaan staat de ambitie om jonge kinderen een uitdagend sportaanbod te bieden. Basisscholen zouden daarom vaker vakleerkrachten gym moeten inzetten om de motorische vaardigheden te ontwikkelen. Vakleerkrachten zouden kinderen ook meer motiveren om te gaan sporten en bewegen.
Maar Hoogeveen zou daarbij graag zien dat sportclubs een grotere bijdrage leveren aan het in beweging krijgen van jonge kinderen. Ze kunnen een rol spelen bij schoolsportevenementen, kennismakingscursussen en het bieden van een naschools aanbod. Kinderen kunnen zo ontdekken welke sport het best bij hen past.

Sportclubs laten samenwerken

In het Sportakkoord schrijft de gemeente Hoogeveen dat het sportclubs wil ondersteunen in de manier waarop ze hun sport- en bewegingsaanbod het best 'kunnen laten landen'. Mogelijke samenwerkingsverbanden tussen sportclubs wil de gemeente onderzoeken.
Omdat Hoogeveen het belang inziet van goed georganiseerde sportclubs, wil de gemeente deze ondersteunen en scholingsprogramma's bieden. De clubs zouden moeten worden verleid - en niet gedwongen - een grotere rol in te nemen als bindmiddel in de wijk. De gemeente wil de clubs daarom ook gesprekspartner laten worden van wijkteams.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.