AIS Airlines stopt met vluchten naar Eelde

AIS Airlines trekt de stekker uit de vluchten tussen Groningen Airport Eelde (GAE) en Kopenhagen/Munster. De laatste vlucht is donderdag 20 februari.
De vaste kosten van de vluchten zijn te hoog om de route voort te zetten, laat de luchtvaartmaatschappij weten.

Hoge kosten

"Met pijn in ons hart moeten we stoppen", zegt woordvoerster Nicole Scheffer. "Maar het is niet reëel om de hoge kosten naar onze klanten door te berekenen."
"We hebben absoluut de juiste passagiersaantallen op de vluchten weten te behalen", zegt CEO Arend van der Meer. "We gaan kijken of wij de vaste kosten omlaag kunnen brengen. We willen de optie openhouden om de route in de toekomst weer op te pakken."

Vliegroute

De luchtvaartmaatschappij voerde sinds 4 maart 2019 de vluchten uit tussen Groningen en Kopenhagen. Vanaf 2 september 2019 voegde AIS Airlines daar Münster aan toe. Het toestel van de luchtvaartmaatschappij vloog vanaf Münster via Groningen naar Kopenhagen.
GAE baalt dat AIS Airlines met de vluchten stopt. Ze hoopt dat de luchtvaartmaatschappij in de toekomst weer besluit terug te keren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.