Waar is het wapen op de provincieborden gebleven?

Als je Drenthe in rijdt word je warm verwelkomd met een Welkom in Drenthe bord. Als je er weer uit rijdt, word je uitgezwaaid door een Tot Ziens-bord van de provincie. Deze borden hebben de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan!

Een lezer uit Meppel wil graag weten waarom de borden zijn vervangen, en stuurde zijn vraag in naar Zoek het uit!.

Welkom in Drenthe (Rechten: Wikimedia Commons)

Huisstijl

Een belletje naar het provinciehuis levert een snel antwoord: "De borden zijn vervangen zodat ze nu beter passen bij de huisstijl van de provincie Drenthe, Blauw met zwart en wit."

De witte borden met daarop het wapen van Drenthe zijn vervangen vanaf juli 2018. Toen werd er aan de N919 bij Veenhuizen het eerste nieuwe bord geplaatst, in het bijzijn van gedeputeerde Henk Brink. op de nieuwe borden is het wapen nog wel te zien, rechtsonder, maar veel minder duidelijk en prominent dan op de oude borden.

Op plaatsen waar weg- of waterweg gebruikers de provincie Drenthe binnenkomen of verlaten, zien ze de vernieuwde borden. In totaal zijn er 64 borden geplaatst.

Zoek het uit!

Wij gaan graag op zoek naar de antwoorden op je vragen, maar dan moet je de vragen wel even insturen! Vul onderstaand formulier in, en wij gaan voor je aan de slag!

Meer over dit onderwerp:
zoekhetuit
Deel dit artikel: