Seksspeeltjestekort dreigt door coronavirus

Het aanbod van seksspeeltjes komt in gevaar door de uitbraak van het coronavirus. Seksspeeltjesbedrijf EDC Retail van ondernemer Eric Idema uit Annen waarschuwt dat in april een tekort ontstaat als de situatie rond het virus niet verbetert.

"Zowel de productie van artikelen als vibrators, buttplugs en erotische spellen, alsook die van de verpakkingen stagneert", meldt het bedrijf. De Chinese fabriek die voor EDC Retail produceert draait op ongeveer een derde van de normale capaciteit omdat de meeste arbeiders thuis moeten blijven. Ook toeleveranciers komen in de problemen, bijvoorbeeld doordat de productie van siliconen lager ligt.

Daarnaast ligt het transport grotendeels plat. Goederenvervoer per schip is teruggevallen en vervoer per vrachtvliegtuig is volgens Idema vijf keer zo duur geworden. Het bedrijf heeft inmiddels extra voorraden ingekocht in Europa en de Verenigde Staten. Idema verwacht dat de prijzen van seksspeeltjes omhoog gaan als gevolg van de schaarste.

Binnen en Buitenland

EDC Retail, onder meer bekend van online erotiekshop EasyToys, is gevestigd in Veendam en is ook in het buitenland actief. In 2018 won de webshop een FD Gazellen Award als een van de snelstgroeiende bedrijven van Nederland. In datzelfde jaar werd het bedrijf van Idema opgenomen in de Fast 50, een lijst die jaarlijks door Deloittle wordt samengesteld.

In China is het dodental als gevolg van het coronavirus gestegen naar 2.004. Dit land is het zwaarst getroffen door de uitbraak. In Nederland zijn nog geen besmettingsgevallen gesignaleerd.

Lees ook:

Deel dit artikel: