Neergestoken tiener Emmen: 'Het gaat redelijk goed met mij'

De 15-jarige jongen die gisteravond neergestoken is aan Laan van de Bork in de wijk Emmerhout, maakt het naar omstandigheden goed. Hij is weer thuis.

"Het gaat redelijk goed met mij", zegt het slachtoffer, terwijl hij in badjas de deur open doet van de woning waar hij woont.

'Gestoken naast mijn hart'

"Ik ben gestoken naast mijn hart", wijst hij naar de linkerkant van zijn borstkas. Over de oorzaak van de steekpartij wil de jongen niks kwijt. "Er gaat wel een geschiedenis aan vooraf en er zit meer achter. Maar daar wil ik niks over vertellen. Dat vind ik niet leuk. Ik ken de jongens wel, die ze hebben opgepakt."

De jongen heeft aangifte gedaan van het steekincident. De politie heeft gisteren twee jongens van 14 en 15 jaar uit Emmen aangehouden. Er loopt nog een onderzoek naar wat er precies is gebeurd. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Schrik in de buurt

Buurtbewoners zeggen geschrokken te zijn van de steekpartij. "Er gebeurt hier nooit wat", zegt een vrouw die even verderop woont. Een andere buurtbewoner bevestigt dat. "Maar ik heb verder niks meegekregen gisteren, want ik stond te koken." Het incident gebeurde rond etenstijd.

'Zorgen over jonge leeftijd van betrokkenen'

Loco-burgemeester Jisse Otter zegt in een reactie ontzettend geschrokken te zijn. "Dat is vreselijk. Ik denk dat iedereen en vooral ook ouders hiervan schrikken. We volgen het politie-onderzoek uiteraard op de voet, omdat wij ons zorgen maken over de jonge leeftijd van de betrokkenen."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Emmen Emmerhout
Deel dit artikel: