Eerste 100 kilometerbord langs snelweg - al staat het er te vroeg

Het eerste 100 km-bord staat al langs de A32 (Rechten: ANP)
Het eerste 100 km-bord staat al langs de A32
Je hoeft je er nog niet aan te houden, maar de eerste 100 kilometerborden zijn al langs de Drentse snelwegen te vinden. In Meppel zijn ze al gespot. De foto is langs de A32 bij Meppel gemaakt.
Op de borden is nu nog gele tape geplakt, zodat de voorbijgaande automobilist zich niet in de nieuwe regels vergist. Wat de A28 en A37 betreft, de snelheidsborden daar worden tussen 12 en 16 maart geplaatst.
Het staat er te vroeg, zegt woordvoerder Neering van Rijkswaterstaat. "Dat was een enthousiaste aannemer. Dat zien we natuurlijk graag, maar het had nu niet gemoeten." Het nieuwe bord wordt nog afgedekt, om verwarring te voorkomen.
Is dit het eerste nieuwe 100 kilometerbord van Nederland? "Dat durf ik niet te zeggen", zegt Neering. "Misschien is dit ook ergens anders gebeurd."
De maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen gaat vanaf 16 maart omlaag naar 100 kilometer per uur. Deze maximumsnelheid zal gelden tussen 6.00 en 19.00 uur 's avonds. Op de overige tijden mogen de auto's straks harder rijden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.