Boeren keren na demonstratie terug naar huis

De demonstrerende boeren zijn alweer onderweg naar huis na een dag protesteren op de Koekamp in Den Haag. Om 11 uur vanochtend begon de demonstratie op de Koekamp met verschillende toespraken van leiders van het protest, leiders van Farmers Defence Force (FDF) en politici.

De boeren zijn het niet eens met het kabinetsbeleid inzake de stikstofuitstoot en PFAS-normen. Ook wilden ze bij de supermarktbranche een betere prijs voor hun spullen afdwingen.

Aanhoudingen

Rond twee uur gaven gaven de boeren premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten een ultimatum om excuses te maken voor het beleid. Die excuses kwam niet en dat was voor een aantal demonstranten reden om naar het ministerie van Landbouw te gaan. Ze wilden daar stickers plakken met het logo van FDF.

De ME heeft voorkomen dat de boeren naar het ministerie trokken. Er zijn in totaal vier boeren aangehouden vanwege het verstoren van de openbare orde, belediging en opruiing.

De ME houdt de boeren tegen (Rechten: De Vries Media)

Alcoholcontrole

De politie waarschuwt de boeren die huiswaarts gaan om niet over snelwegen en autowegen te gaan rijden. Gisteren werden er boeren beboet omdat ze op de N33 bij Rolde reden, op weg naar Den Haag. Ook houdt de politie extra alcoholcontroles, omdat agenten hebben gezien dat er alcohol gedronken werd tijdens de demonstratie.

Er demonstreerden zo'n 150 boeren uit het noorden van het land in Den Haag. Volgens FDF zouden er zo'n 7500 demonstranten in totaal naar Den Haag zijn gekomen.

Lees ook:

Deel dit artikel: