Theatervoorstelling De Kinderkolonie komt weer naar Veenhuizen

In juni komt theatervoorstelling De Kinderkolonie terug naar Veenhuizen. De voorstelling wordt negen keer gespeeld bij het oude Koetshuis Coco Maria, de plek waar vroeger het Derde Gesticht stond.

Bijna de hele cast van vorig jaar is ook dit voorjaar weer aanwezig. Omdat de organisatie het klein wil houden zodat het publiek midden in het verhaal zit, kan de voorstelling door maximaal tachtig mensen worden bezocht.

De kinderkolonie gaat over de opvang van duizenden weeskinderen vanuit heel Nederland in het Derde Gesticht in Veenhuizen. Kinderen van nu spelen de rol van de wezen in de negentiende eeuw. De voorstelling moet duidelijk maken dat ondanks de goede bedoelingen, het project een grote mislukking was en de wezen daarvan de dupe waren.

Vorig jaar werd het theaterstuk vijftien keer gespeeld en was het uitverkocht. Vanwege dat grote succes is besloten dit jaar extra voorstellingen in te plannen. Er kan nog gereserveerd worden voor De Kinderkolonie. De verwachting is dat het snel is uitverkocht dus: wie het eerst komt, die het eerst maalt.

De theatervoorstelling is gebaseerd op het boek De Kinderkolonie van Wil Schackmann. Stichting 't Zwerk heeft de productie op zich genomen. De regisseur is Jos Spijkers, die bekend is van de voorstellingen 'Uitschot' en 'Koloniekak'. Jason Staal doet de muzikale begeleiding. De eerste voorstelling is op vrijdag 5 juni, de laatste op 21 juni.

Meer over dit onderwerp:
Veenhuizen De Kinderkolonie Wil Schackmann
Deel dit artikel: