Jelle Bouman (18) uit Meppel gaat de ruimte in: 'Deze zag ik niet aankomen'

Jelle Bouman
Jelle Bouman (18) gaat in 2025 een ruimtereis maken © RTV Drenthe / Stefan Klomp
Een grote verrassing voor Jelle Bouman. De 18-jarige pizzabezorger uit Meppel is vanmiddag naar zijn werk gelokt, waar hij een wel hele bijzondere prijs heeft gekregen. Hij gaat een ruimtereis maken.
De 18-jarige Jelle is namelijk verkozen tot de beste pizzabezorger van Nederland, van New York Pizza. Als prijs hoort daar een ruimtereis bij. Die volgt waarschijnlijk in 2025, vanuit de Verenigde Staten.
Zijn vader moest nog even wat kopen in de stad en Jelle moest folders uitdelen om reclame te maken voor de pizzeria. Maar daar is niets van waar. Binnen staat eigenaar Rick Breukelman al verstopt bij de deuropening als astronaut. Jelle stapt binnen. De mond van Jelle valt open. Hij blijft stilstaan, als hij zijn werkgever als astronaut met een taart in zijn handen ziet. Hij kijkt nog even vol verwondering naar buiten naar zijn vader. "Deze zag ik niet aankomen."
Jelle Bouman (18) uit Meppel gaat de ruimte in
De pizzaketen heeft een landelijke wedstrijd gehouden, waarin ze op zoek is gegaan naar de beste pizzabezorger. Klanten kunnen bezorgers een beoordeling geven. Van de ongeveer 6.000 pizzabezorgers die het bedrijf heeft, zijn de beste 25 qua beoordelingen geselecteerd voor een tweede ronde. Zij moesten een video maken en een motivatie insturen waarom zij de prijs moeten winnen. Van zowel de beoordelingen als de motivatie en video is Jelle de beste geworden.
"Jelle verdient het. Hij is altijd vriendelijk", zegt Rick Breukelman, eigenaar bij New York Pizza in Meppel. "We noemen hem altijd al Snelle Jelle", vult mede-eigenaar Bart Breukelman aan.
We dachten: hoe groot is de kans dat hij daadwerkelijk gaat winnen."
Nienke Bouman, moeder van Jelle
Die snelheid en vriendelijkheid levert hem dus een ruimtereis op. "Ik ben helemaal in shock", zegt hij. "Ik wist dat ik bij de finalisten zat, maar dit had ik niet verwacht. Daar kom ik nu net achter." Voor hem was het een grote verrassing, de eigenaren en ook zijn ouders wisten er al even van. "We kregen vorige week een telefoontje van zijn baas", zegt zijn moeder Nienke.
"Onwerkelijk", reageert zijn vader Jos. "Toen hij zich inschreef voor de wedstrijd was hij nog zeventien. Hij moest dus toestemming hebben van ons", vertelt zijn moeder. "We dachten: hoe groot is de kans dat hij daadwerkelijk gaat winnen."

Gevaren

In 2025 gaat hij zoals het er nu uitziet de ruimte in. "Superspannend natuurlijk", zegt Nienke. Over de gevaren die erbij komen kijken zijn ze niet zo mee bezig. "Hij rijdt nu ook dertig kilometer per uur op een elektrische fiets door de stad om pizza's te bezorgen. Daar kan ook van alles misgaan."
Waarschijnlijk volgt er nog training voor de vlucht, maar hoe het traject richting de ruimtereis uitziet is nog niet bekend. Jelle kan in ieder geval niet wachten. "Eigenlijk heb ik al sinds kind een fascinatie voor de ruimte. Het lijkt mij heel gaaf om het in het echt te zien."
Hij wordt de eerste pizzabezorger die de ruimte in gaat. Of hij ook daadwerkelijk een pizza mee de ruimte in neemt, dat weet hij nog niet. Welke hij eventueel mee zou nemen, weet hij wel. "De buffalo chicken", zegt hij. "Gewoon de lekkerste pizza en ik eet hem heel vaak!"
Jelle Bouman
Jelle Bouman viert met eigenaar Rick Breukelman en een band zijn prijs © RTV Drenthe / Stefan Klomp

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.