Negen aanhoudingen en 106 bekeuringen bij boerenprotest

Op de N33 bij Rolde werden dinsdagavond dertig tractoren van de weg gehaald.  (Rechten: Persbureau Meter)
Op de N33 bij Rolde werden dinsdagavond dertig tractoren van de weg gehaald.
Bij de boerenacties van gisteren zijn negen mensen aangehouden en 106 bekeuringen uitgedeeld, dat meldt de politie. Drie tractoren zijn weggesleept en één werd in beslag genomen.
In Drenthe haalde de politie dinsdagavond een groep van dertig tractoren van de weg op de N33 bij Rolde. De bestuurders kregen een bekeuring voor het rijden op de autoweg. Hetzelfde gebeurde op de A28 bij Hoogeveen. Daar werden drie tractoren van de weg gehaald.

Arrestaties

Twee mensen werden opgepakt omdat ze niet voldeden aan de identificatieplicht. Twee anderen werden opgepakt voor opruiing. De anderen werden aangehouden voor het afsteken van vuurwerk, gevaarlijk gedrag in het verkeer, het verstoren van de openbare orde, belediging en het niet opvolgen van een bevel.

Redelijk rustig

Volgens de politie is tijdens het protest "gehandhaafd waar nodig". Daarnaast zijn er alcoholcontroles ingezet "om te voorkomen dat de boeren onder invloed huiswaarts gingen".
De politie Den Haag vindt dat de dag redelijk rustig is verlopen. "We waren meer aan elkaar gewend, beter op elkaar ingespeeld dan bij eerdere demonstraties. De sfeer was over het algemeen goed."

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.